Zakwasownia zawitała do KOS’a

Produkty Zakwasownia dostępne w Delikatesach KOS Kontynentalnych przy ul. Szerokiej 14. Jeśli jeszcze nie próbowałeś to czas⌚️ najwyższy😁. Jest to ekologiczna żywność, a w ofercie dostępne są: wegańskie dania obiadowe, zakwasy, kimchi i kombucha. Polecamy! Zakwasownia to rodzinna manufaktura z Trójmiasta, która powstała z potrzeby zdrowia, pasji do kuchni roślinnej i fermentacji, a tworzą ja aż trzy pokolenia. Specjalizują się w tworzeniu żywych, ekologicznych zakwasów i kiszonek z warzyw oraz owoców o genialnych właściwościach zdrowotnych. Zakwas z buraków, kimchi i kombucha to ich flagowe produkty posiadające certyfikaty bio. Druga część ich aktywności to promocja zdrowia i organicznej kuchni roślinnej. Po otrzymaniu certyfikatu Instytutu Promocji Zdrowia dr Ewy Dąbrowskiej jako pierwsi w Polsce zoorganizowali warsztaty z postnej kuchni roślinnej. Dodatkowo współpracują z klinikami, gdzie ich zakwasy oraz kiszonki są stosowane w dietach osób z obniżoną odpornością. „To genialne kiszonki” – tak sami mówią o swoich fermentowanych dziełach.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.